Megérkezett az első digitális 5 színes nyomtató az OKI-tól

2013.11.15 10:47

Az OKI Systems (Magyarország) bemutatta az iparágban egyedülálló, öt színes digitális LED nyomtatóját, amelyben a hagyományos, CMYK színek mellett fehér szín vagy átlátszó fényes réteg direkt nyomtatására is képes.

Az OKI ES9541 elnyerte a "Best of Viscom 2013" díjat a vizuális kommunikációs iparág egyik legrangosabb seregszemléjének számító Viscom kiállításon.

Már Magyarországon is elérhető az OKI legújabb készüléke, az ES9541, amely jelentősen átalakíthatja a grafikai szolgáltatások piacát. Az elsősorban grafikai stúdiók, produkciós cégek és egyéb kreatív munkacsoportok számára kifejlesztett készülék irodai környezetben is elérhetővé teszi azt a technológiát, amely korábban csak drága és nagyméretű litografikus vagy szitanyomással volt kivitelezhető. A készülék átformálja a kis példányszámú nyomtatás piacát, legyen szó képeslapokról, brosúrákról, csomagolási prototípusokról, marketingkommunikációs anyagokról vagy kirakati dekorációról.

Lehet egy színnel több?

A négy nyomdai alapszín, vagyis a cián, a magenta, a sárga és a fekete mellett a készülékben helyet kapott egy ötödik festékkazetta is, amely tetszés szerint használható tiszta fehér szín vagy átlátszó fényes fedőréteg felvitelére. A fehér festék lehetővé teszi a direkt nyomtatást sötét papírra, illetve textíliák és különböző anyagú ajándéktárgyak dekorációját transzferpapír segítségével. A fényes festék pedig kisebb felületek lakkozására használható, így prémium minőséget kölcsönöz a nyomatoknak.

A vállalat az ES9541 mellett bevezette a négyszínes ES9431 és C931 modelleket is, amelyek kiemelkedő minőségű színes nyomatok előállítására képesek, ugyanakkor hétköznapi irodai használatra is megfelelőek. Mindhárom készülék alkalmas kreatív papírok kezelésére A6 és SRA3 méret között, egyoldalas nyomtatásban 360g/m2, kétoldalas nyomtatásban pedig 320g/m2 tömegig. A nyomtatók 50 lap/perc maximális nyomtatási sebességgel rendelkeznek, 2 GB-os memóriájuk pedig lehetővé teszi a nagyobb grafikai fájlok gyors és fennakadásmentes nyomtatását is.

A készülékek kompatibilisek a Fiery XF Version szoftverrel, amely speciális színkezelést tesz lehetővé, optimalizálva a színmélységet és a nyomtatási minőséget. A készülékek versenyképes ára és a nagy kapacitású, gazdaságos tonerek hozzájárulnak az üzemeltetési költségek alacsony szinten tartásához, így minden akadály elhárul az elől, hogy a grafikai stúdiók házon belül is előállíthassanak egyedi, kis példányszámú nyomatokat és tárgyakat.