Elgördült az utolsó akadály a kreativitás útjából

2013.02.05 12:48

Az OKI Magyarországon is bevezette technológiai újításait, melyek új korszakot indítanak el a grafikai tervezési és gyártási folyamatok terén. A világ első, fehér szín nyomtatására is képes A4 és A3 formátumú LED nyomtatói ezentúl határtalan szabadságot biztosítanak a kreatív kivitelezésű digitális nyomatok készítéséhez.

Az úttörő fejlesztésű nyomtatók két modellje, a C711WT, valamint a C920WT elsősorban a póló- és film-, illetve fólianyomtatásban, valamint az innovatív POS-anyagok gyártásában jelent hasznos segítséget és nyit új, egyedi lehetőségeket.

Az új, fehér szín nyomtatására is képes termékek alapos tesztelésen mentek keresztül, így az OKI hagyományos célcsoportjának számító kis- és középvállalatok biztosak lehetnek abban, hogy a készülékek mind a nyomtatási minőség, mind teljesítmény szempontjából kimagaslóak, kedvező áruk pedig további vonzerőt jelent a grafikai iparág számára.

A „fehér nyomtatók” piacán az OKI elsőként kínál festékkazettás megoldást, amelynek köszönhetően az eddig nagyfokú szakértelmet igénylő, bonyolult és költséges üzemeltetésű berendezésekkel, valamint alacsony termékvolumennel jellemezhető piac az új eljárás révén tovább terjeszkedhet.

A fehér színű nyomatok előállítására képes készülékek korábban tintasugaras és festékszublimációs, illetve hőnyomtatási technológiákat alkalmaztak. Ezek felhasználási területe azonban korlátozott. Többek között a textilnyomtatásban és a csomagolási eljárások nyomdai előkészítésnél alkalmazzák őket, ahol beszerzésük és karbantartásuk jellemzően komoly költségekkel jár, a gyártás pedig időigényes. Az OKI új, fehér festékkazettás készülékei ezzel szemben sokoldalúak, könnyen használhatók, gyorsabb és költséghatékonyabb nyomtatást tesznek lehetővé, ráadásul kiküszöbölik a száradási időt. Mindeközben éppolyan élénk, színekkel telt nyomatokat lehet velük gyártani, mint fóliázással, ezért számos olyan alkalmazás esetén, ahol fehér színű nyomtatásra is szükség van, kitűnő házon belüli megoldásnak bizonyulnak.

Mind a C711WT, mind nagytestvére, a C920WT gyors, négyszínes (CMY és fehér) nyomtatást kínál. Az A4-es formátumú C711WT nyomtató fólia esetén 8 lap/perc, hagyományos papír esetén 34 lap/perc sebességgel dolgozik. A C920WT modell A4 és A3 formátumban egyaránt használható, és nagykapacitású festékkazettái nagyobb volumenű nyomtatást is lehetővé tesznek. A készülék sebessége (A4-es méretnél) 10, illetve 31 lap/perc. A versenytársak tintasugaras készülékeivel szemben mindkét termék karcálló nyomatokat készít.

Sokoldalúságuknak köszönhetően az OKI új, fehérkazettás nyomtatóival a legkülönbözőbb felületekre nyomtathatunk. Az új berendezések a többek között póló- és kerámialapú matricanyomásban, illetve a háttérvilágításos fóliaposzterek és csomagolófóliák nyomtatásában is jeleskednek, továbbá kreatív távlatokat nyitnak az eladáshelyi reklámeszközök terén, például a boltkirakatok, illetve járműablakok dekorációjának kivitelezésében.